Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA
különc

CD- reCD



Van a környezetedben olyan tárgy, amit nem és nem tudsz elengedni? Már régen és sokféleképpen helyettesíthetnéd, de valahogy nem tudod leselejtezni…

Én így vagyok a CDimmel.

Nem csak zene, de filmek, mese, hangoskönyvek, mind kompakt lemezen.

Már régen nem ezt a fajta rögzített formátumot kapom elő, ha kedvem támad rájuk, és mégsem tudom elengedni magát a birtokoltat. Igen, hiszek abban, hogy érdemes és meg kell venni az alkotást. De már számos más formátum elérhető. A régi, bármilyen bomba- és karc biztos volt, lassan megkopik.

Ok, de kidobásról szó sem lehet! El kezdtem kutatni az újrahasznos lehetőségek után. Látom, nem vagyok a témával egyedül. Íme néhány ötlet:

Mandala alap a belső nyugalomért:

Dekupázs technikás óra alap, hogy mindig tudd, hogy hány az óra:

Poháralátét, hogy foltmentesen megúszd:

Lámpás a szép fényekért:

Szobor vagy más beltéri dekoráció a fantázia megélésére:

Térelválasztó vagy függöny a határokért:

Táskaaaaaa!!!!

és végül de nem utolsó sorban csodálatos ékszerek:

Szóval nem kuka! Nem hulladék! Alapanyag.

Szép és alakítható!

Újabb ötletek?

Lejegyezte: ebi

Forrás: pinterest

Tovább
0

Létra másként



Vajon miért hódít a létra a lakberendezésben? Gondolkodtam ezen és arra jutottam, hogy egyszerű használhatósága lehet a nagyszerűsége is. Hiszen végy egy létrát, pakolj rá és készen is vagy :) Vagy végy egy létrát lógasd fel, akassz rá ezt-azt és készen is vagy :)

Láttatok már létrából készült csillárt, hangulatvilágítást, könyvespolcot, virágtartót? Megmutatom néhány kedvencemet, melyek teraszra, kertbe, konyhába vagy a lakás bármelyik pontjára egyaránt ötletesek és hangulatosak.

DIY  létra  kreativitás  lakberendezés

DIY  létra  kreativitás  lakberendezés

DIY  létra  kreativitás  lakberendezés

Aztán itt vannak a virágtartó létrák
DIY  létra  kreativitás  lakberendezés

DIY  létra  kreativitás  lakberendezés

Rakhatunk rá plédeket vagy törölközőt

DIY  létra  kreativitás  lakberendezés

DIY  létra  kreativitás  lakberendezés

Polcnak, könyvespolcnak is tökéletes

DIY  létra  kreativitás  lakberendezés

DIY  létra  kreativitás  lakberendezés

DIY  létra  kreativitás  lakberendezés

Nagyobb baráti társaság érkezik és nincs mire pakolni a vendégváró falatokat, sütiket? Erre is megoldás lehet a létra.

DIY  létra  kreativitás  lakberendezés

DIY  létra  kreativitás  lakberendezés

Végül az előszobában vagy a gardrobban is hasznát vehetjük

DIY  létra  kreativitás  lakberendezés

DIY  létra  kreativitás  lakberendezés

További felhasználásnak csak a képzeletetek szab határt.

lejegyezte: sziluett

kép: pinterest

Tovább
0

Bicikli & Recikli



Ismerős a fából vaskarika? Bicikliből is lehet csodát sajátkezüleg is!

Ezen a héten biciklis sztorijainkat olvashattátok, mert imádjuk a bringát! A bicikli egy kétkerekű járgány, amit, hál istennek ismét egyre többen és egyre nagyobb örömmel használnak. De néhány bicaj elfárad, balesetet szenved, megeszi a rozsda vagy csak unja a banánt esetleg őt unják meg - és vége.

Ne dobjuk ki. Használhatjuk minden apró részét.

A kormányból a legegyszerűbben fali biciklitárolót tudunk csinálni. Ha egy nagyobb üres falfelületre szerlejük, nem lesz gondunk az utód tárolásával.

A kerekéből láttam már órát,

faliképet,

asztalt,

fogaskerekekből bortárolót,

szobadekorációt,

ülésből bárszéket,

A láncból fülbevalót,

karkötőt,

ékszerszettet.

csillár díszt, 

és persze sörnyitót is:

A pedál már nehezebb kérdés, és ott van még a váz, a fék, a vezetétek és a csengő.

De, akár be is állíthatjuk a fürdőbe, csak így:

Javaslom, mindent hasznosítsunk újra és szerezzünk be egy új drótszamarat! Mert a bringa mindenre jó!

Lejegyezte: ebi

Forrás: pinterest

Tovább
0

Smoothie őrület



Észrevettétek, hogy szinte minden nap megjelenik valami új "csodaszer" a piacon a fogyni és fiatalodni vágyóknak? Folyamatosan van egy új irányzat, forradalmi újdonság ami azt ígéri, hogy tuti lefogyunk de legalábbis olyan egészségesek leszünk mink a makk.

A egyik ilyen forradalmi megoldás egyenesen Hollywood-ból a smoothie őrület, más néven zöld turmix vagy gyümölcs turmix (és ezek keveréke).

Pusztán laikus szemmel tekintve a turmixokra, azt gondolom, ez most valóban egészséges és hasznos. Természetesen, azt nem hiszem és nem tudom garantálni, hogy a szarkalábak és nevető ráncok halványodni fognak, és kizárólag a turmix fogyasztástól a fogyás is erősen kétséges.

Mindig is hadilábon álltam a kencékkel, főleg a ránctalanító krémek csodát ígérő hatásával. Inkább a rendszeres és egészséges étkezésben hiszek, na meg a sportban. Valamint abban, hogy sok folyadékot (nem szénsavas üdítőt és presszó kávét értek alatta), rengeteg zöldséget és gyümölcsöt kellene a szervezetünkbe juttatni ahhoz, hogy a sejtjeink megújuljanak és energikusak életerősek lehessünk. Mindemellett még a sport az, ami lényegesen hozzájárulhat az egészséghez és jó közérzethez. Legyen az bármilyen válfaja a mozgásnak. Talán találóbb megfogalmazás a sport helyett a mozgás, mert nem csak edzőteremre gondolok, de egy hétvégi kirándulás az erdőben vagy egy hosszabb séta a parkban, továbbá a lift helyetti lépcsőzés a munkahelyen vagy az autó helyetti bicikli választás is ide tartozik.


Visszatérve a zöld turmixhoz, az alábbi recept Kimberly Snyder táplálkozás-szakértő blogjáról származik, aki felkapott életmód-specialista a külföldi sztárok körében.

Azt írja a blogjában, hogy ez a turmix annyi tápanyaggal lát el 3 pohár elfogyasztása során, amennyit az átlag emberek egy egész hét alatt juttatnak a szervezetükbe. Véleménye szerint öregedést gátló, tisztító és generalizáló hatású egyben.

Hozzávalók három adaghoz:

  • 1,5-2 csésze víz
  • 4 csésze spenótlevél
  • 340 g római saláta (kb 1 nagy fej)
  • 3 szár zeller
  • 1 alma
  • 1 körte
  • 1 banán
  • fél citrom

Ízlés szerint hozzáadható:

  • korianderlevél
  • petrezselyemzöld
  • római saláta helyett kelkáposzta vagy jégsaláta is használható

A nagyobb hozzávalókat darabold fel, majd turmixold össze az egészet.

A zöldséget-gyümölcsöt lehetőleg bio boltban vásároljuk vagy organikus hozzávalókat használjunk.

Próbáljátok ki,  otthon is elkészíthető, könnyen, gyorsan.

Egészségetekre!

lejegyezte: pannik

kép: piaxabay.com

Tovább
0

Főzzünk nyers ételt!



Ez nem ellentmondás?

Onnan indultam, hogy a csigatésztás húslevesnél és az ínycsiklandó töltött káposztánál kevés jobb dolog van a világon – talán a tehéntúrós sült tészta pörccel; de hát, ugye, ez ízlés kérdése. És oda jutottam, hogy te jó ég, hogy manapság mit ki nem találnak! Például azt, hogy „együnk nyers ételt”! ... mert akkor a főzés, sütés, párolás során amúgy kárba és pocsékba menő vitaminok és más tápanyagok sértetlenül jutnak a szervezetbe. Megláthatom majd - okosítanak -, hogy mennyivel jobb lesz az emésztésem, könnyebbnek és energikusabbnak fogom érezni magam, és - utolsó érvként - a főzéssel sem kell majd annyit vacakolnom.
Hiszi a piszi, gondoltam magamban: az, hogy valami jó legyen, tápláló és könnyen elkészíthető egyszerre, ilyen legfeljebb a reklámokban van.  
Még ha létezne is, az összetevők, amik kellenek hozzá, aligha találhatóak meg minden sarki boltban. Aztán meg zöldséget, gyümölcsöt még hagyján, elrágicsálja az ember nyersen, de a húst? Meg hát a zöldség is? Elképzeltem nyers krumpli izét… Vagy padlizsánt, vagy cukkinit… és hopp, itt megfogtak!
Természetesen krumplit nem eszünk nyersen, legfeljebb édesburgonyát használ a nyerskonyha. A padlizsán viszont nagyon ízletes, ropogós lesz (a húsimádóknak súgom, hogy egészen pirított bacon szalonna minőségig fokozható), ha vékonyra szelve, enyhén megszórjuk olíva olajjal, kis sóval paprikával és ropogósra „aszaljuk”. Az „aszalás” egy a nyers étel fogyasztók által is kedvelt  étel”szelídítési” eljárás, mert alacsony hőfokon (30-50 fok) kezeljük az ételt. Igaz, ehhez az mókához idő kell és speciális aszaló vagy alacsony hőfokon jól szellőző sütő. De megéri.

És jött a meglepetés: cukkini "tészta" zöldpesztóval. Meglepően finom, ízletes, tápláló és egészséges!
Mi kell hozzá? Ha a pesztót magunk akarjuk elkészíteni fenyőmag, bazsalikom só és olíva olaj, amit alaposan össze kell zúzni és keverni és maga a felséges cukkini. Ennyi! Amikor először elkészítettem a családnak nagyon kétkedően tekintgettek a konyhapult felé. Figyelték a folyamatot: 
„Értem” - mondta a ház ura – „megtakarítod a cukkinit, és a hámozóval hosszú vékony csíkokban lehámozod a fehér húsát a magokról. És…?”
Nincs tovább. Ennyi! 
„Hol marad a tészta?” - kérdezte az éhes, aki amúgy az olasz konyha elkötelezett híve.
„Ez az.” – válaszoltam.
Aztán leültünk az asztalhoz. A kedves kérésére - biztos ami biztos - tettem fel a tésztának vizet forrni… Jelentem nem volt rá szükség!

A hatását nem tudtuk azonnal lemérni, így se megerősíteni se cáfolni nem tudom a nyersétel hívőket, de a vacsi nagyon finom volt. Az okosok azt mondják, hogy érdemes hetente egy-két nyers napot beiktatni a főtt étel imádóknak is, jó tesz az emésztésünknek. Most, hogy kiderült, hogy se nem bonyolult, se beszerezni nem ördöngösség és még ízletes is, miért ne!

Hogyan készült?
A tányérba halmozott cukkini csíkokra egy kiskanál zöldpesztó (én boltban vettem készen) nagy mozdulatokkal összekavarva – a pontos, aprólékos munka kedvelői alaposan összekutyulhatják – aztán kanálra, villára fel! Isteni!

Jó étvágyat!


Lejegyezte: ebi

Kép: pixabay.com

 

Tovább
0

különc

blogavatar

Attól különc ez az oldal, hogy, nem ma kezdtük. Gombolyítottuk sokáig a selyemgubancot. De újrakezdtük. És attól is különc, hogy most mi kérdezünk. És válaszolunk is. De ez csak a mi válaszunk és örömmel vesszük, ha ránk kattantok ;)

Legfrissebb bejegyzések

2018.05.04.
2018.04.25.

Utolsó kommentek