Tekerem? Hurkolom? Megkötöm?

... Avagy 20 ötlet kendőkhöz

A kendők és sálak rengeteg lehetőséget rejtenek magukban. Roppant jó kiegészítő télen, tavasszal, ősszel de a leheletnyi selyemsálak még a hűvösebb nyári napokon is beleférnek. Egy egyszerű, egyszínű öltözéket könnyedén fel lehet dobni egy jópofa, színes sállal.

A magam részéről az élénk, erőteljes, mintás darabokat éppúgy kedvelem mint az egyszínű, de az anyagában nagyszerűeket. Egy kellemes tapintású sál egész nap simogatja, nyugtatja a bőröm. Rengeteg sálam és kendőm van a szivárvány majdnem minden árnyalatában: van pasztell rózsaszín virágos, élénk zöld barna pöttyökkel, csokoládé barna és kapucsínó barna változó árnyalatokkal, kék és fehér csíkos matróz style, és nagyon-nagyon sok egyszínű, fehér és fekete több is. Kiegészítőnek sem utolsó a sál vagy a kendő. Sokszor választom kosztümhöz, üzleti megjelenéshez, de akár sportosabb öltözékhez is. Télen pedig le nem szakad a nyakamból a vastag kötött sálaim egyike.

Nagyon örültem, amikor a hagyományos, hosszú sálak mellé megérkeztek a körsálak. Egyszerűségük azonnal levett a lábamról. Nem kell pakolgatni a végét, nem csúszik le, nem kell megkötni, csak belebújik az ember, majd körbekanyarítja még egyszer vagy kétszer, ha szükséges, és kész is.

Találtam néhány egyszerű de nagyon ötletes módot a kendők, sálak viselésére. Íme 20 különböző ötlet, mert a változatosság gyönyörködtet:

Nem tudom elégszer hangsúlyozni, megtettem már a kalapok és a divat trendek bejegyzésben is de talán nincs haragérte ha elismétlem: legyetek bátrak a színválasztásban és viseljétek a sálakat annyi különféle módon amennyit csak ki tudtok találni (vagy el tudtok lesni) és állandó tanácsom: legyetek színesek és formabontóak a saját ízlésetek határain belül (vagy egy picit azon túl is ;-) )

lejegyezte: pannik

kép: pixabay, pinterest